Om mig


Annika-Jonasson11202014007_bicom

Hej!

Jag heter Annika Jonasson och bor i Svenljunga där jag har min praktik. Jag har alltid varit intresserad av örter, troligen på grund av min mormor som jag följde i hälarna där ute i ogräslandet när jag var liten. Mormor vred nacken av myror – det var bra för blodet, sa hon. Jag minns att hon tyckte att de smakade Tenor. Hon samlade alltid nässlor och varje vår tappade hon björksav. Många av mormors huskurer har på senare år bekräftats av forskningen, så inte var hon så galen inte.

1987 fick jag ont i mina handleder. En bekant tipsade om zonterapi. Det funkade och eftersom jag både gillar att gräva där jag står och ”kan själv”, läste jag zonterapi, örtmedicin och akupressur i två års tid. Barnen hade börjat på lekis och jag startade eget 1989.

Två år senare blev jag delägare i en hälsokostaffär här i Svenljunga. Butiken fungerade bra som komplement till min egen verksamhet och jag drev den fram till 2003, de sista fyra åren som ensam ägare.

Jag hittade akupunkturen genom Inga-Britt Liljeström, en akupunktör i Ljushult. Hon tog emot mig som elev i två års tid och inspirerade mig till att ta steget från akupressur till akupunktur. 2003 var jag färdigutbildad (då hade jag även gått utbildningen) och ville såklart arbeta heltid med denna spännande behandlingsform. Fast först åkte jag till Kina och gjorde praktik på en kinesiskt sjukhus. Jag ville ju försäkra mig om att det jag lärt mig var rätt. Det hade jag och nu kände jag mig också trygg med akupunkturen.

Den kinesiska medicinen har utvecklats under 4.000 år och är en av världens mest omfattande läkekonster. Den kinesiska medicinen har ett helhetstänk, tar hänsyn till hela människan. Man pratar ibland om olika symptom som alla har samma orsak. Hittar man roten till ”det onda”, blir man av med alla symptom. Varje person och varje åkomma behandlas naturligtvis individuellt. Läs mer om kinesisk medicin här …

Omkring 2009 kom jag i kontakt med Biocom bioresonansterapi för allergibehandling och skaffade en maskin. Den har visat sig vara det bästa redskapet för att göra människor symptomfria från sina allergiska besvär. Läs mer här

Mina utbildningar

1987-89 Zonterapi, akupressur, örtmedicin

1990 Massage

1991 Hälsorådgivare

1999 Grundmedicin

2000-03 TCM Akupunktur

2004 Akupunkturpraktik i Kina

2009 Biocomterapeut